Over Irma
Irma

Samenvatting

Gedreven financieel/bedrijfseconomisch professional, adviseur en projectleider, met een controller-/helicopterview, kwaliteiten en vaardigheden t.b.v. teamvorming en -ontwikkeling en het verbeteren van de informatievoorziening, stuurinformatie, administratieve organisatie, interne beheersing en bedrijfsvoeringsprocessen.

Het adviseren bij aanschaf van software en het implementeren en inrichten daarvan is aan mij toevertrouwd!

Ik sta in mijn kracht, als "bedrijfsarchitect", bij het onderzoeken, adviseren, organiseren en structureren. Procesgericht, vooruitstrevend en analytisch, zie ik de samenhang en verbanden, neem anderen daarin mee en bied structuur.

Ingewikkelde materie wordt door mij vertaald naar begrijpelijke taal.

Ik luister goed en maak de klus af, samenwerkings- en verbeteringsgericht!


Ervaring

Met mijn eerste werkkring in het bedrijfsleven deed ik ervaring op met alle aspecten van een handelsonderneming. Verkoop, logistiek, financieel beheer en –beleid, cash management. Tevens was dat ook het begin van het professioneel benutten van één van mijn vaardigheden: het kunnen communiceren met alle lagen in een organisatie en daarbuiten. Ingewikkelde zaken worden door mij teruggebracht tot eenvoudig taalgebruik om zaken helder en duidelijk over te brengen.

In de 20 jaar daarna, bij de overheid – gemeenten en provincie – werkte ik o.a. als financieel adviseur en beleidsmedewerker/coördinator AO/IB. Daarmee is gebleken, dat zowel een rol als adviseur als die van kwartiermaker/ coördinator mij is toevertrouwd.

Vanaf 2010 ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de zorgsector, ouderenzorg (VVT) en gehandicaptenzorg (GHZ) als Controller / Manager Finance & Control.

Projectleiderschap (intern) heeft daarbij mijn loopbaan verrijkt. In 2013 heb ik het diploma projectmanagement bij ICM behaald. Ik ontdekte dat dat mij veel energie gaf. Met name het leiden van projecten rondom Business Control is mijn specialiteit gebleken. Het naar een hoger niveau tillen van de management- en stuurinformatie en het implementeren van dashboards (BI-tool) is waar ik succesvol in ben.

In de adviserende rol onderzoek ik de vraag achter de vraag. Door het analyseren van de business en goed door te vragen wat de informatiebehoefte is. Ik doorgrond de materie om bestuur en management optimaal te kunnen adviseren, door aan te sluiten op de strategische doelstellingen.

Door middel van een gedegen plan van aanpak zorg ik voor een duidelijke structuur, in planning en uitvoering. Het inrichten en koppelen van de administratieve en bedrijfsprocessen die daaraan bijdragen, is voor mij een natuurlijk en logisch proces.

De samenwerking met de betrokken medewerkers en leveranciers is cruciaal, evenals de communicatie. Wat steeds weer blijkt, is, dat ik door mijn planmatige aanpak en rustige uitstraling, anderen structuur en houvast geef. Deze eigenschap blijkt zeer waardevol voor het succesvol leiden van projecten en teams.

Daarnaast ben ik, door mijn analytisch vermogen, een goed aanspreekpunt/intermediair en gesprekspartner voor o.a. IT-leveranciers. Daardoor wordt de behoefte van de organisatie aan informatievoorziening helder vertaald en overgebracht, waardoor e.e.a. soepel kan verlopen en het project snel concreet wordt in de aanpak en uitvoering. Ook hier komt mijn vaardigheid, te kunnen communiceren met alle lagen van een organisatie en daarbuiten, goed van pas.

Cruciale fases in een project herkennen en daarbij doortastend en besluitvaardig te zijn, de regie te pakken, is voor mij een vanzelfsprekende taak en rol.

Zo heb ik al diverse vernieuwingen mogen doorvoeren en applicaties, BI-tools en ECD mogen implementeren bij verschillende zorginstellingen.

Mijn kwaliteiten en talenten benut ik ook graag voor jouw organisatie!

Ik ga nieuwe uitdagingen niet uit de weg!

 

Irma diploma

Opleiding

In augustus 2020 rondde ik de opleiding tot Business Controller (post-HBO) bij ICM af met een diploma. Een goede aanvulling om strategisch, commercieel en integraal nog beter te kunnen adviseren. Daarmee ben ik een waardevolle sparringpartner voor management en directie. Het diploma projectmanagement behaalde ik in 2013, ook bij ICM.

Mijn diploma’s SPD 1 en 2 (Fontys Hogeschool), managementopleidingen en cursussen/certificaten op het gebied van Finance in de zorg, zijn overigens al een goede basis, tezamen met bovenstaande ervaring. Ook op het terrein van overheidsfinanciën heb ik de nodige certificeringen. Mijn VWO-diploma behaalde ik op het Dr. Mollercollege in Waalwijk.

Ik praat en schrijf natuurlijk het liefst in mijn moedertaal, het Nederlands. Maar mijn Engels is ruim voldoende op niveau en in 2019 behaalde ik het certificaat “Zakelijk Duits” bij SKO om ook met onder andere onze oosterburen nog beter te kunnen communiceren.

Als afscheidsbegeleider verzorg ik o.a. uitvaartceremonies, daarbij gesterkt door de post-HBO-opleiding tot ritueel begeleider bij Het Moment (Docendo).

Voor meer info over mijn dienstverlening als afscheidsbegeleider:
Camminare Uitvaartceremonies


Nevenactiviteiten

 • Als gecommitteerde bij Avans Hogeschool Breda en Den Bosch (2014-heden) beoordeel ik als externe de afstudeerscripties van de faculteit Finance & Control, bedrijfseconomie en accountancy en woon de zittingen bij t.b.v. afstudeerstages.
 • Als lid van Fizi, de vereniging van zorgfinancials, was ik van 2018 tot 2021 tevens lid van de kascommissie.
 • Als columnist voor de rubriek "Langstraotse Praot" (Stichting Langstraats in Woord en Beeld) schrijf ik in het Weekblad Waalwijk-Heusden.
 • Als actief lid van WSV Waalwijk’82 ondersteun ik activiteiten als vrijwilliger en lever mijn bijdrage aan het tot stand komen van mooie wandelinitiatieven, bijvoorbeeld door het maken van wandelroutes in onze mooie “Langstraat”-gebieden en de Loonse en Drunense Duinen. Ook ontwikkelde ik wandel-challenges, die corona-proof gelopen konden worden.
 • Taalcoach en voorlichter bij VWN.
 • Eerder was ik onder andere nog in de volgende vrijwilligersfuncties actief:
  • Als penningmeester in het bestuur van de 80 van de Langstraat (2009-2011)
  • Als verzorger / samenstellen lunchpakketten voor de vrijwilligers langs de route van de 80 van de Langstraat (2009-2016)
  • Op basisschool ’t Span in Drunen, als bestuurslid van de oudervereniging, ledenadministraties en contributies en vice-voorzitter (2007-2010)
  • Als administrateur voor de Stichting Peuterspeelzalen in Drunen (2002-2003)
 

Irma zingen

Hobby's

Naast mijn werkend leven, besteed ik graag tijd met mijn gezin en aan uitgaan. Mijn creatieve kant gebruik ik o.a. voor het schrijven van teksten en gedichten. Ik luister én maak graag zelf muziek (zingen en trompet spelen). Sporten doe ik bij voorkeur buiten. Zwemmen, fietsen en snowboarden zijn mijn favorieten, maar bovenal: De wandelsport!


Wandelen en Camminare

Wandelen is mijn grote passie! Sinds 2004 ben ik actief in de wandelsport. Buiten zijn, frisse lucht, (zon)licht en de nodige beweging om actief, gezond en fit te blijven, dragen bij aan dit wandelplezier. Én: als je wandelt, ga je vooruit! Het sociale aspect –in verenigingsverband- is eveneens een belangrijke motivatie. Daarnaast zit er ook een prestatiegerichte kant aan. Ik loop lange afstandswandelingen, zoals de 80 van de Langstraat (Waalwijk) en de Kennedymars in Someren en sinds 2019 is daar de Nijmeegse Vierdaagse bij gekomen. Dat vraagt het nodige doorzettingsvermogen en het volbrengen geeft een kick en veel voldoening. De vakanties in Noord-Italië zijn niet compleet als ik niet enkele pittige bergwandelingen gemaakt heb.

Irma Idro

Geïnspireerd door deze bergwandelingen in Italië, is de naam “Camminare” voor mijn onderneming ontstaan. Dit betekent zoveel als “Lopen!” of “Kom, we gaan!” in het Italiaans en deze opmerking werd door mijn Italiaanse berggids Ugo regelmatig gebruikt om de groep op gang te krijgen en te houden. Dankbaar ben ik voor deze indrukwekkende wandelervaringen en mooie herinneringen. Voor mij is en was Ugo een voorbeeld als gids en coach.

Het is mijn streven om met mijn onderneming “Camminare” zo als gids en coach nabestaanden te helpen bij het vorm en inhoud geven aan een mooi, bijzonder en persoonlijk afscheid, heilzaam en tot steun voor degene die verder leven. Ook als adviseur, projectleider en interimmanager neem ik bij voorkeur de rol van gids en coach aan, o.a. door situationeel leiderschap.

Benieuwd naar het volledige verhaal hierachter en de manier waarop ik een “gids” als Ugo wil zijn? Ga dan naar 'De Naam Camminare'